drywood.nl / Producten

Producten

 • Welk procuct is het meest geschikt voor dekkend schilderwerk van kozijnen, ramen en deuren?

  Drywood Coatings heeft een jarenlange ervaring met het beschermen en verfraaien van houten geveltimmerwerk. Het meest gebruikte product is DRYWOOD Verf voor Hout Nova (glans). Dit product heeft een zeer hoge duurzaamheid, is duurzaam elastisch en is vochtregulerend.

  Drywood Coatings heeft sinds 2005 een nieuw watergedragen productassortiment (DRYWOOD Poseidon) dat zich kenmerkt door een langere open tijd en een fantastische vloei. Bijvoorbeeld: DRYWOOD Poseidon UV zijdeglans (ZG) en glans (GL). De verdere eigenschappen laten zich met die van DRYWOOD Verf voor Hout Nova vergelijken.
  Voor binnen- en buitentoepassing adviseren wiij DRYWOOD Poseidon ZG of DRYWOOD Poseidon HG. Dit zijn producten met een zeer lange open tijd en een zeer goede vloei.

 • Welk product is geschikt voor houten gevelbekleding, rabatdelen, houtconstructies, houten bergingen en tuinhout?

  Voor deze toepassingen van niet-maatvast timmerwerk (hout dat mag 'werken', mag 'zwellen en krimpen' - in tegenstelling tot kozijnen, ramen en deuren) is DRYWOOD Woodstain VV uitermate geschikt. Dit product is semi-filmvormend. Dat wil zeggen dat dit product ademend is waardoor vocht makkelijk het hout kan verlaten. Ook is het product waterafstotend. Met twee aangebrachte lagen laat het een dun verflaagje op het oppervlak achter. Het product bladdert niet af en is makkelijk in onderhoud.

 • Welk product is het meest geschikt om binnen mee te schilderen?

  Het makkelijkst te verwerken is DRYWOOD Poseidon ZG of DRYWOOD Poseidon HG. Deze producten hebben een zeer mooie vloei, een goede huidvetresistentie en zijn krasvast. Omdat het een watergedragen product is, is er geen geuroverlast.

  Voor transparant lakwerk adviseren wij DRYWOOD Poseidon UV TR. Deze is zowel binnen als buiten toepasbaar.

 • Welk product is het meest geschikt voor boeidelen en windveren?

  Omdat boeidelen en windveren vaak moeilijk bereikbaar zijn en niet in het directe zicht zitten, is voor deze toepassing DRYWOOD Verf voor Hout Nova het meest geschikt. Dit product is vrij dik, waardoor het makkelijk in één keer dekkend te schilderen is en kieren en naadjes in het hout gevuld worden. Het product heeft een zeer hoge duurzaamheid, waardoor moeilijk bereikbare plaatsen niet vaak geschilderd hoeven te worden.

 • Welk product is het meest geschikt voor houten huizen?

  Drywood Coatings heeft een jarenlange ervaring met het beschermen en verfraaien van houten huizen en logwoningen. Het meest gebruikte product is DRYWOOD Verf voor Hout Master. Dit product heeft een zeer hoge duurzaamheid, is duurzaam elastisch en is vochtregulerend.

  Drywood Coatings is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in het persoonlijk adviseren en begeleiden van watergedragen schilderwerk van houten log-woningen. Het project Schuttersbosch in Eindhoven is daarvan een prachtig voorbeeld. Op deze site komt u meerdere foto's tegen van logwoningen die in Schuttersbosch te Eindhoven met DRYWOOD Verf voor Hout Master zijn gerealiseerd. Op dit project garandeert Drywood Coatings aan de woningbouwvereniging een onderhoudsinterval van minimaal 7 jaar!

   

 • Welk product is het meest geschikt voor transparant schilderwerk van kozijnen, ramen en deuren?

  Drywood Coatings heeft een jarenlange ervaring met het beschermen en verfraaien van transparant gelakt houten geveltimmerwerk. DRYWOOD Poseidon UV TR is speciaal ontwikkeld om hout in een transparante afwerking duurzaam te beschermen en te verfraaien. DRYWOOD Poseidon UV TR heeft een zeer hoge duurzaamheid, een fraaie glans, is duurzaam elastisch en is vochtregulerend. Voor onderhoudsschildwerk kan op transparant gekleurde lagen kleur D850 worden aangebracht; een vrijwel transparante blanke kleur. Voor buitentoepassing zijn verder alle transparante kleuren te gebruiken, behalve naturel (kleur D740). Lichter gepigmenteerde kleuren als D741 vragen meer onderhoud dan donkerdere kleuren. Dit product in zijdeglans (ZG) of glans (GL) te verkrijgen.