drywood.nl / Drywood DJP ProFix

Drywood Pro-Fix
Unieke mechanische verbinding voor kozijnen van Teknos Drywood B.V. en DJP (Kreunen Kunststoffen)

De nieuwe mechanische kozijnverbinding ‘DJP®-ProFix’, ontworpen door Kreunen Kunststoffen en Drywood Coatings, gaat zorgen voor een revolutie in de timmerfabriek. De fabricage van houten kozijnen gaat hiermee veel sneller en beter binnen LEAN en QRM processen. Een unieke plug- en schroefverbinding voor de fixatie tijdens montage en Drywood Opti-Joint XP II als hoogwaardige lijm voor de benodigde eindsterkte en waterdichtheid zorgt voor een optimale en duurzame kozijnverbinding.

Direct sterkte aan houten kozijnen
Deze innovatieve combinatie is KOMO-gecertificeerd volgens BRL 0819. De DJP®-ProFix optimaliseert het industriële timmerproces in tijd en kwaliteit. De doeltreffende mechanische verbinding verkort procestijden en geeft na het monteren direct sterkte aan het houten kozijn.

Direct ophangen voorkomt wachttijden en tussentijdse opslag
Zelfs grote, zware kozijnen zijn na het ‘opsluiten’ meteen op te hangen zonder enig kwaliteitsverlies en zonder stagnatie in verband met het uitharden van de lijm. Na het afmessen van de lijm is het kozijn direct te spuiten. ‘Wachtende’ kozijnen in de tussentijdse opslag behoren tot het verleden waardoor de doorlooptijd aanzienlijk wordt verkort.

Sterk, dicht en blijvend droog
De DJP®-ProFix is voor alle uitwendige verbindingen toepasbaar. De verbinding wordt gefixeerd met de DJP®-Volgplug 0819 (ø14 mm) in combinatie met een unieke bout van Kreunen Kunststoffen en Opti-Joint XP II lijm van Drywood Coatings. De verbinding is sterk, dicht en blijvend droog.

QRM en Lean productieproces
De realisatie van snellere doorlooptijden en gegarandeerde constante kwaliteit betekenen een (r)evolutie in industrieel houten geveltimmerwerk. Met de DJP®-ProFix begint in de timmerfabriek een QRM en Lean productieproces dat uitblinkt in duurzaamheid, snelheid en kwaliteit.

Hoe werkt het?

Dit eenvoudige stappenschema laat zien hoe kozijnverbindingen met de Drywood DJP ProFix gemaakt worden.

Op vrijdag 26 juni 2015 wordt er 's middags een demonstratie gegeven bij Kreunen Kunststoffen in Lochem. Stuur een aanmelding per e-mail voor kostenloze deelname.

Neem contact op met Drywood Coatings om een DJP ProFix starterskit te bestellen (EUR 94.50 per stuk, zo lang de voorraad strekt) of bel 0534334422, ook voor meer informatie. Klik hier voor de verwerkingsvoorschriften van Drywood Opti-Joint XP II.