drywood.nl / Home

Welkom!
Teknos Drywood: We make the world last longer

We zijn een wereldwijde producent van coatings. We bieden een verscheidenheid aan verf- en coatingoplossingen voor de maakindustrie, bouwprofessionals en consumenten. We zetten ons op iedere denkbare manier in om onze klanten de ideale oplossing voor hun specifieke toepassing te bieden. Op basis van grondig onderzoek en feedback uit diverse marktonderdelen blijven we onze productlijn ontwikkelen, altijd op zoek naar maximale klanttevredenheid. Dankzij deze constante ontwikkeling, in combinatie met onze diepgaande vakkennis en decennialange ervaring met het leveren van ongeëvenaarde kwaliteit, zijn we in staat een assortiment te leveren dat iedere coatinguitdaging moeiteloos aankan. 'Groen denken' neemt bij ons een centrale plaats in. Niet alleen willen we voldoen aan alle geldende eisen op milieugebied, maar deze waar mogelijk ook voorbijstreven. Teknos is opgericht in 1948 en een van de grootste familiebedrijven van Finland. Het bedrijf wordt geleid door CEO Paula Salastie, die inmiddels de derde generatie van de Kiikka-familie vertegenwoordigt. De hoogstaande productkwaliteit, onbetwiste ervaring en toegewijde medewerkers zorgen ervoor dat ons concern jaarlijks een netto-omzet van rond de EUR 307 miljoen weet te realiseren. De afgelopen jaren zijn wij snel gegroeid. Inmiddels zijn wij actief in meer dan twintig landen in Europa, Azië en de VS, hebben we wereldwijd meer dan 1600 werknemers en zijn wij één van de grootste leveranciers van industriële coatings, met een sterke positie in coatings voor de particuliere verkoop en gevelcoatings. Onze missie is ervoor te zorgen dat de wereld langer meegaat door het leveren van slimme, technisch geavanceerde verf-en coatingoplossingen voor bescherming en conservering. We werken altijd nauw samen met onze klanten.

We make the world last longer..

Teknos heeft Drywood Coatings op 15 september 2016 overgenomen. Drywood Coatings legt zich al sinds de jaren 60 van de vorige eeuw toe op de ontwikkeling en productie van watergedragen verven, beitsen en lakken voor de bescherming van met name hout.
Door intensieve samenwerking met onze klanten, een groot R&D-laboratorium, snelle levertijden, betrouwbare service en veel ervaring hebben wij een belangrijke positie op de Nederlandse markt ingenomen. Naast onze producten voor het gronden, voorlakken en aflakken van houten geveltimmerwerk hebben we ook een uitgebreid assortiment voor de professionele schilder en de milieu- en kwaliteitsbewuste doe-het-zelver.

Ook producten voor binnentoepassing als aftimmerwerk, meubels en binnendeuren zijn de laatste jaren ontwikkeld. Daarnaast is er een product voor het verlengen van de levensduur van geveltimmerwerk op de markt gebracht: Drywood Opti-Joint XP voor een dichte en droge houtverbinding ter voorkoming van houtrot. Beitsproducten als Drywood Woodstain VV worden veel toegepast op houten gevels en spanten. De klassieke hybride producten Drywood Verf Voor Hout Nova en Master worden wereldwijd verkocht. Ook leveren we producten voor de bescherming van minerale, metalen en kunststof ondergronden. Een product als Drywood Lakverf Indus is vrijwel op alle ondergronden als damwandprofielen, beton, dakpannen en gevelbeplating toepasbaar. En de ontwikkelingen staan niet stil zoals de introductie van UV drogende producten en een speciale kleurbeits voor steigerhouten meubels.

Onze ontwikkelingen richten zich op producten die duurzaam zijn, gebaseerd zijn op water als oplosmiddel of geheel of gedeeltelijk oplosmiddelvrij zijn en die waar mogelijk volgens de KOMO standaarden als BRL0814, BRL0817, BRL0819 en BRL0821 gecertificeerd zijn.

Kortom, Teknos Drywood: een innovatief en servicegericht bedrijf dat volop in ontwikkeling is voor een duurzame bescherming van houten ondergronden van onze klanten in Nederland, Europa en verder.